Záhradný domček vdýchol záhrade rozprávkovú atmosféru

Na mieste, kde je teraz domček stála búda, ktorú nik neobýval. Teraz tam stojí domček, ktorý sa teší dennej pozornosti chlapcov a každej detskej návštevy.

Vyberala som ho veľmi dlho, bolo to niekoľko týždňové hľadanie, nakoniec som ho našla v Poľsku u výrobcu. Keď kliknete na slovné spojenie záhradný domček – tak vás hneď prelinkuje na ich stránku.

Google translator pomohol v komunikácií v poľštine a už ho máme doma. Aj s cenou dopravy, ktorá bola 110 €, bola jeho kúpa stále výhodná.

Prišiel na jednej palete asi po 2 týždňov od úhrady. Bol kompletný s návodom a príslušenstvom (šróby, klince, krytina na strechu, pánty na dvierka). Zložili sme ho za 24 hodín.

Najťažšie bolo ukotviť oceľové kotviace pätky do zeme, tie sme kúpili v Žiline v špecializovanom obchode. Použili sme 8 ks a cena jednej bola okolo 15 €. Kúpili sme také, aké výrobca odporúča na svojej stránke.

Vymysleli sme  konštrukciu na šmýkľavku nakoľko bola širšia ako priestor na ňu výrobcom určený. Chlapci ju zdedili (recyklácia) po jednom dievčatku.

Vymysleli sme  konštrukciu na šmýkľavku nakoľko bola širšia ako priestor na ňu výrobcom určený. Chlapci ju zdedili (recyklácia) po jednom dievčatku.

Domček disponuje pieskoviskom, je umiestnené pod domčekom. Počas horúcich dní majú hlavičky chránené v tienie. Libor naň vyrobil kryt zo zvyškou, ktoré mu ostali z terasy.

Nevedela som sa dočkať, kedy ho budeme natierať a získa finálnu vysnívanú verziu. Odtieň farby bol jasný od začiatku – pastelovo sivá a biela, aby pri pohľad naň pripomínal domček pri mori.

Natreli sme ho aj vo vnútri na bielo, čím sa vizuálne zväčšil a presvetlil. Zároveň vidieť, či nie je v kúte zavesený pavúk. Vo vnútri kúty vysávam raz za čas vysávačom.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *