Jeseň je ideálna na výlety do hôr

Milujem jeseň…príroda začne horieť farbami, je to pastva pre oči. Jeseň je ideálna na turistiku, síce my sme blázni, už sa nám podarilo stanovať aj na snehu (boli sme bez detí podotýkam), ale o tom napíšem niekedy neskôr.

Veľmi sa teším na babie leto a verím, že vymyslím výlet, ktorý bude zábavou a relaxom pre celú rodinu. Vlastne nielen pre nás piatich, ale pre riadnu partičku. Zväčša, keď niekam cestujeme, tak ideme vo väčšom počte a tým sa zmenili i moje predstavy o ubytovaní.

Prečo sa zmenili moje predstavy o ubytovaní?

Keď sme mali len Karinku, tak sme preferovali ubytovanie hotelového typu. Ráno sa zobudiť a len zbehnúť na raňajky, večer sa vrátiť z lyžovačky a zasadnúť za stôl ku pripravenej večeri. No tým, ako sme sa rozrástli, tak preferujeme ubytovanie v súkromí.

Dážď nikomu neprekážal, Kris s Leom chytali kvapky do pohárov.

Aké mám požiadavky na ubytovanie?

Tým, že rada varím a ani počas dovolenky ma to neobmedzuje, tak potrebujem mať plne vybavenú priestrannú kuchyňu. Ako som už spomenula, tak na výlety nás chodí riadna partička. Jeden z ďalších atribútov na výber ubytovania je, aby mala každá rodina svoje súkromie. Časy mať spoločné WC a sprchu prešli a vystriedal ich komfort. Nevyhnutná je dobrá prístupová cesta, ohradený areál a byť čo najviac v lese. Cítiť, vnímať prírodu hneď ako ráno otvoríme oči.

Vybavená priestranná kuchyňa, krb…no čo si viac priať.
Dych vyrážajúci interiér chaty premyslený do najmenšieho detailu.

Môj typ na ubytovanie

Tieto atribúty spĺňa Chata RIMI Oravice na ktorej sme si v mesiaci jún urobili rozlúčku s minulým školským rokom. Bolo nás tam spolu 10 ľudí a cítili sme sa fakt komfortne. Chata disponuje 5 izbami a poskytne ubytovanie pre max 12 osôb. K dispozícii sú dve 3 lôžkové a tri 2 lôžkové izby. Každá izba má svoju kúpeľňu s WC, čím je všetkým zabezpečené súkromie. Chata je novostavba, je to poľovnícka chata a jej interiér zdobia ulovené trofeje, ktoré pochádzajú so Slovenska a Afriky. Naše deti ich obdivovali, aj keď Karin, milovníčka zvierat, chvíľu niečo pofrfľala, ale zas na druhej strane povedala, že aspoň vie ako vyzerá antilopa, sovy a žirafa. Je to nevšedný zážitok.

Na tomto schodisku trávili najviac času deti, obzerali, vôbec sa toho nebáli.

Exteriér chaty tvorí veľké ohnisko s posedením, zastrešený altán, kompletná výbava na varenie gulášu a gril. Tu sa vyžili naši chlapi a deti. Deti si ráno pripravovali raňajky – opekali špekačky. Ovsenú kašu som si jedla sama :-D. O guláš sa starali muži a kým sme sa vrátili z prechádzky, tak už mali nabalíčkované živánske na večeru.

Guláš musí byť, nabudúce tam chceme variť kapustnicu.

Super je, že celý areál chaty je kompletne ohradený, tak sa nemusíte báť, že vám dieťa vybehne do lesa, alebo niečo z lesa pribehne k vám. Deti sa hojdali, naháňali a tie veľké ani letný dážď nezastavil počas napínavej hry hokeja (k dispozícií tu majú hokejky, bránku, lopty, bicykel, pár hračiek pre deti, stolové hry). Parkovanie je zabezpečené v areáli chaty a je dostatočne priestranné.

Pri hre ich nezastavilo nič, ani dážď.

Pre koho je chata ideálna

Tým, že poskytuje ubytovanie pre 12 osôb, tak je ideálna pre rodiny s deťmi, rodinnú oslavu, viem si tam napríklad predstaviť osláviť svoju 40-tku. Chata je priestranná a či bude pršať, alebo svietiť slniečko, tak tu sa nudiť nebudete. Prípadne ak sa vyzbiera partička ľudí v zrelom veku (teda dôchodcovia), ktorí obľubujú turistiku, zbieranie húb.

Zo zdravotného hľadiska tráviť pobyt na čerstvom horskom vzduchu je posilou pre  celý organizmus. Sama som si prešla ťažkým zápalom pľúc a viac ako mesačnom liečebnom pobyte vo Vyšných Hágoch, preto výlety plánujem buď do hôr, alebo ku chorvátskemu moru. Chata RIMI Oravice je ideálne miesto, kde sa nabijete energiou.

Poľovnícka chata v lese, oáza kľudu a pokoja zaručená.

Sezóna prenájmu chaty

Komfort všade, kde sa pozriete.

Chata sa prenajíma len v sezóne od 1.apríla do 31.októbra min 2 noci 200€ objekt/noc.
V prípade dlhšieho pobytu štyri a viac nocí cena dohodou. Super je to, že môžete využiť rekreačné poukazy od zamestnávateľa a tým podporíte slovenský cestovný ruch. Vkladám vám sem i ubytovací poriadok (stačí kliknúť na slová ubytovací poriadok 🙂 ).

Výlety do okolia

Okúpať sa dá ísť do Meander park Oravice, ktorý je od chaty vzdialený 3 km. Časť z našej posádky tam išla na bicykloch. V Zuberci je zaujímavé ísť sa pozrieť do Múzea oravskej dediny, Brestovskej jaskyne, Salatín, Spálenú, alebo Roháčske plesá.

Na výlet sa môžete vybrať do Juráňovej, alebo Tichej doliny, Skorušinských vrchov, alebo Osobitej. Nakoľko budete len pár km od poľských hraníc, tak môžete navštíviť aquapark Chocholowskie Termy, mestečko Zakopané.

My sa sem ešte určite vrátime na viac ako len 2 noci, lebo sme sa cítili fakt výrobne a naše deti tam po celodenných aktivitách výborne spali a tým nám dopriali večerný oddych pri ohníku a nebi plnom hviezd.

Izby sú krásne svetlé, čisté a disponujú vstavanými skriňami.
Každá izba má svoju kúpeľňu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *