Jin a jang v našom dome

Mať psa, čo plzne som nikdy nechcela. Do Quida sme sa zamilovali prostredníctvom fotky. Dali sme mu domov – je to náš útulkáčik. Minulý rok sme si adoptovali Freddie-ho (kocúra).

Biely a čierny…jin a jang v našom dome.

Dávajú nám lásku a…chlpy. Našťastie Freddie je v interiéry len občas. Vtedy, keď si ho Quido prepašuje. Nikdy by som nepovedala, že pes a mačka môžu byť kamoši.
Myslela som si, že keď je Quido krátkosrstý a biely, tak chlpy budú nenápadné. Omyl! Sivá podlaha a biele chlpy je „skvelá“ kombinácia.

Keď som nepovysávala ja, vysávali oni.

Vysávame denne. Keď boli chlapci maličkí, tak som vysávala viackrát do dňa. Keď som nepovysávala ja, vysávali oni. Pri 5 člennej domácností a štvornohých miláčikoch dostáva zabrať i nábytok. Pohovky, kreslá, otoman…2x do roka sme si požičiavali tepovač. Preto ma veľmi potešil návrh spolupráce od
spoločnosti Thomas https://robert-thomas.sk/.
Túto značku som nepoznala. Začala som si o nej bližšie študovať a zhromažďovať informácie.

Značka THOMAS

Značka THOMAS je lídrom medzi výrobcami vysávačov na Európskom trhu. Je to rodinný podnik,
ktorý pôsobí už štvrtú generáciu v Siegerlande v Nemecku. Od roku 1900 pokračuje vo výrobe inovatívnych zariadení, ktoré uspokojujú potreby a priania najnáročnejších zákazníkov.
Držia sa vysokých kvalitatívnych štandardov a férových cien, vďaka ktorým sú profesionálne vysávače
THOMAS dostupné pre každého. Je samozrejmé, že vysávače THOMAS spĺňajú všetky dôležité súčasné normy z hľadiska kvality, ochrany životného prostredia a energetickej účinnosti.
Na výrobu používajú materiály získané s ohľadom na trvalú udržateľnosť. Výrobky majú medzinárodné ocenenia a dosahujú vynikajúce výsledky testov. Vysávače sú vyrábané výhradne v Nemecku.

Testovanie u nás doma

V rámci spolupráce máme vysávač s vodnou filtráciou THOMAS AQUA+ PET & FAMILY PLUS https://robert-thomas.sk/produkty/thomas-pet-family-plus/ .

Keď sme ho vybrali z krabice, tak ma jemne odradila jeho veľkosť. Pri dvojičkách som zvyknutá na veľké „stroje“, rozumej kočík. Všetko závisí od spracovania. Kočík mám veľký, ale dá sa obsluhovať jednou rukou a ide skoro sám. Prvý dojem nie je všetko. Tak to je i s vysávačom. Je väčší ako starší čo máme doma, ale ide ľahko.

Ako prvé som testovala mokré vysávanie

Mokré vysávanie bolo to, čo ma zaujalo ako prvé. Deti často niečo rozlejú, občas ťuknú do Quidkovej misky s vodou, alebo robia svoje vodné experimenty v kúpeľni.

Ono to vážne funguje! Myslela som si, že vodu z podlahy len „utrie“ ale on povysával aj zo špár (máme štruktúrovanú podlahu) úplne do sucha.
Super! Testla som to na náročnej skúške. Poradí si i so stečeným blatom z topánok a zaschnutýmivcapkami zo psích labiek? Poradil. Nečistota sa zachytila v Aquaboxe.
AquaBOX je vysoko efektívny systém vodného filtra, ktorý zaručí neustále vysoký sací výkon.
Prostredníctvom vody naviaže povysávaný jemný prach, srsť zvierat, roztoče a iné alergény vďaka technológii THOMAS AQUA, viac https://robert-thomas.sk/technologie/technologia-aqua-plus/. Povysávané častice sa tak nedostanú do vzduchu v miestnosti, vychádza z neho svieži vzduch. Po použití je potrebné filter nechať riadne vysušiť.

Tepovacia skúška na gauči, otomane dopadla výborne. Neverila som koľko tam bolo nečistoty. Voľným okom bolo vidieť len povrchovú špinu.
Karinka si sama vytepovala žltú pohovku v jej izbe. Je to priestor, kde rád Quidko s Freddiem trávia odpočinok. Tak ju to bavilo, že vytepovala i leňošku v obývacej miestnosti.

Vytepovaný nábytok bol rýchlo suchý. Netrebalo ho nechať pár dní sušiť. Tlakom prebytočnú vodu z tkaniny riadne vytiahne.

Suché vysávanie

Keď som vysávala, tak som mala pocit, že vôbec neťahá. Náš starší vysávač sa vždy pricucol na podlahu a ťahala som ho silou rúk – bolo to riadne fitko. Tento? Išiel si ľahko ako keby som sa hrala s detským autíčkom. Kolieska má pogumované – nedoškriabu podlahu.

Vysával, špinu bral a to množstvo chlpov, ktoré odsal z koberca a vankúšov – uf! Taký neporiadok sme tu mali? Veď vysávam denne! Sací výkon má veľmi silný a vytiahne zvieracie chlpy zo všetkého. Či je to štruktúrovaná podlaha, dlažby, drevo, koberec, vankúše.

Príslušenstvo

Po prezretí príslušenstva som mala strach či budem vedieť ovládať široké príslušenstvo, ktoré obsahuje:
Aquabox, tepovacia hlavica na čistenie kobercov a podláh, tepovacia hlavica na čalúnenie, turbo kefa (tú som ešte neskúšala), hubica na odsávanie zvieracích chlpov, hubica na čalúnenie s dĺžkou 190 mm, Thomas ProTex na čistenie kobercov a malé komponenty.

Návod je aj s obrázkami spracovaný prehľadne. Jednotlivé časti sa jednoducho na seba jednoducho nakliknú, hadička na vodu sa jednoducho zapojí. Vysávate hneď.

Dokonca počas procesu vysávania som si menila tepovaciu hlavicu na „klasickú“ hubicu na vysávanie.

Ako hodnotím produkt na záver?

Mínusy
Jediné mínus by som dala to, že sa nedá nejak rozumne všetko príslušenstvo naň počas odloženia (neaktívneho stavu) zavesiť. Je na ňom záchyt na teleskopickú saciu trubicu z nehrdzavejúcej ocele – ten je skvelý. Na zvyšné časti vyčlením malý priestor v skrinke.

Plusy
Aj keď je veľký a jemne hlučnejší, tak sa s ním výborne po miestnostiach manévruje. Doma máme i 3 schody, ktoré rozdeľujú dennú časť od nočnej. Nie je problém ho preniesť – široká rukoväť na prenášanie aj keď je v ňom voda.
Má akčný rádius a dĺžku kábla 8 metrov, kábel sa dobre automaticky zmotáva.
Je možnosť vysávať i s vreckom, ale tú som nevyužívam. Vyhovuje mi bezvreckové vysávanie a využívanie už spomenutého AquaBOX-u.

U nás vysávač obstál. Jeho cena je primeraná a dostupná a so zľavovým kódom na 15 % zľavu 15INFLU ešte príjemnejšia. Platí pre všetky modely v nay.sk: https://www.nay.sk/vodne-vysavace?p5%5B31896%5D=thomas.

Robiť recenzie na produkty ma baví, verím, že i vás. Vyberám produkty, ktoré sú praktické pre každú domácnosť. 🙂

Vaša Evka!

 


1 Kometár

  1. Super, vďaka za recenziu!! Už dlhšie uvažujem nad „vodnikom“. Tepovat sa u nás musí každý rok, lebo máme v spálňach na podlahách koberce (ako v hoteli ?). Nemám problém zaplatiť si tepovanie, ale je to oštara- celý deň zabitý, a ak nie je práve extra horúci deň, je to nič moc, mať vlhký dom.. Ešte musím zlomiť môjho chlapa a bude aj tento pomocník doma ?. On síce razí teóriu, čím menej vecí v dome, tým lepšie. Ale vo svojej dielni sa tým veľmi neriadi. Tam má VŠETKO a stále dokupuje ???

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *